Before

Lloyds TSB Reception Area

Following the successful completion of an executive accommodation block for my client during my capacity as Senior Design Consultant with Baron Design in Cambridge, I was subsequently appointed to deliver the interior design for their reception area refurbishment.

The area presented approximately 107m² of space but was poorly lit and was very dated. As such, the client brief was to completely transform the area to provide a more contemporary and professional look, as soon as clients and visitors enter the building.

Integral to the success of the project was the reception desk, which had to be in a prominent position and large enough to seat three receptionists. Furthermore, it needed to incorporate space for computers, phones and printers, as well as storage for cash and other day-to-day paperwork. In addition, for safety and security, the permanently manned desk had to be on access control. Therefore the position and set-out of the desk was crucial in order to allow clear access for wheelchair users, staff and visitors to the centre.

These requirements were met with the installation of a bespoke, circular reception desk which featured a custom-made “halo” light above. The desk was designed to meet the client’s exacting needs and answered the brief exactly.